18 Ara 2009

Unuttum işte..


-Aşkım,ağlama lütfen.

-Ama anne,sen benim kaleme gol attın.

-Canım,birtanem,bal peteğim,inan bana bilerek olmadı, sana gol atmak istemezdim.

-Ama anne,sadece ben yenerim bilmiyor musun?

Bir çocuğu hiç yenmezsen olacağı bu işte. Tuttu mu bir ağlama krizi.




'Aaaaaa,canım gel ben sana başka bir oyun göstereyim.Biz küçükken taşlarla oynardık'dedim.

Ama ı-ııh hatırlamıyorum. Beştaş nasıl oynanır unutmuşum. Tüh bana,küçüklüğümde biz şöyle oynarız diyemedim, dama oynatıyım dedim,yok şekerim onu da unutmuşum.

Aferin Pınar,tonton ne dese haklı,

-Anne siz küçükken ne oynardınız?

-Biz oyun oynamazdık canım...

dersin sen ancak...


Gerçekten nasıldı çok ciddi soruyorum?

6 yorum:

ElfAna dedi ki...

:) bİR TANESİ ELİNDE OLARAK DİGERLERİNİ YERE ATİYORSUN. eLİNDEKİ TASİ HAVAYA ATİP DUSMEDEN ONCE TEK TEK TOPLUYORSUN YERDEKİLERİ. Sonra ikiser, ucer ve dorder de bende simdi unuttum yerden toplananlari da ayni elinin avucunda biriktirerek mi topluyorduk yoksa topladigini bir kenara koyup mu devam ediyorduk??
Dama da; sarilar ve siyahlar karsilikli dama tahtasinin/tavlanin arkasina ilk karelerine yerlestirirlir. Ilk hamleler tek kare ilerleyerek yapilir. Sonra kendi taslariin uzerinden atlayarak da ilerleniyordu galiba. Karsindakinin tasini yiyip ilerleniyordu. Karsi tarafin ilk karesine ulasan tas dama olur. O carpraz ve ya istedigi kare kadar tek hamlede ilerler ve yer. Aklimda kalanlar.. Aslinda ne kadar cok oynardik; okuyunca animsadim. Dogrusunu ogrenip ben de ogluma ogreteyim:))

Unknown dedi ki...

Elfana,süpersin.. Bak,şimdi şimdi aklımda birşeyler canlanmaya başladı.Peki bir şey söyleyeceğim,baş parmağı ve işaret parmağını yerde kale gibi yapıp içinden teş geçirerek oynanan bir oyun var mıydı yoksa şimdi onu ben mi uydurdum?Allahım aklıma hakim ol :))))
Sevgiler..

ElfAna dedi ki...

AAA o oyunun sonuydu! Teki firlatip yerde kalan hepsini alip bi daha mi tekrarliyordun ne..Sonrada da o kaleden geciriyordun. Yasa yahu. Keyfim yerine geldi birden:)

ceydabural dedi ki...

pınarcım elfana benden önce davranmış :)

Syhn dedi ki...

ama annesi seni ellerimle boğarım nasıl kalesine gol atarsınn!!
ve nasıl 5 taş oynamayı unutursunn!!

Unknown dedi ki...

Elfana,sevindim keyfini yerine getirdiğime :))))

Ceydacığım,teşekkürler...

Syhn, o golü atınca suratımdaki çaresizliği görseydin... Gerçekten 5 taş oynamayı unuttum.Sağolsun Elfana hatırlattı vall..

Herkese Sevgiler

Related Posts with Thumbnails