2 Ara 2009

Sen nerden çıktın?

Photobucket


Küçükken çok usluydum ben. Annem, ne derse yapan,bir kaş kaldırdı mı kaçacak delik arayan. Çekingendim de,öyle her ortama kolay kolay giremeyen. Kendi kendime işimi de pek halledemezdim, hep arkamda annem,babam. Sonra,büyüdüm,serpildim,zaman aldı,üzerimden zor attım o çekingenlikleri.

İstedim,itiraf ediyorum istedim.Benim kızım yaramaz,zıpır,tuttuğunu koparan olsun istedim,annesine benzemesin istedim. Kendi tarzı olsun istedim,herkesin giydiğini giymeyen..

Bütün yaramazlıklarının sebebi benim işte,her sabah evden çıkamama sebebimizin.Yok bununla şunu giyeceğim,yok bunun rengi onunla uymuyor,bunu giymem diyen bir kızım var şimdi.
Bu renk maymun olur mu dediğimde,karışma anne ben böyle boyayacağım diyen bir tontonum var...

Kaşındım biliyorum ama farklı olsun istedim be blog.

6 yorum:

duygu dedi ki...

ne kadar tanıdık bir tablo... bende çok içime kapanık bir çocuktum... ailem türlü türlü kurslara gönderdi beni çocukluğumda... tabi yaş ilerledikçe kendi kendime pek bir açıldım şimdi... bende kızımın aynı çekingenlikleri yaşamaması, sosyal olması için çabalıyorum... ve karşılığını alıyorum neyseki... bazen beni çıldırtsada ne istediğini bilen bir çocuk olması, onu asla kandıramamam bir yandan sevinme sebebim işte...

biz anneler, ne garibiz dimi...

sevgiler...

Unknown dedi ki...

Kesinlikle garibiz Duygu.. Ama yine de girişgen,tuttuğunu koparan,kendi ayakları üzerinde duran minnnoş yetiştirmek çok önemli valla..Devir kurtların devri çünkü...

ceydabural dedi ki...

hadi ya daha kendi kıyafetlerini kendi öi seçip kombine ediyor hayran kaldım :)

Unknown dedi ki...

Ceyda,yeni nesil böyle valla.. İnanamazsın, artık birşey alırken korkuyorum,ya beğenmezse diye..
Bugün,doğumgünü olmadığı halde,kendine doğumgünü ilan etti.Sabah süslenmem lazım dedi,kabarık bir elbise giydi.Çorabına,tokasına kadar seçti...Yandımm valla

meltem dedi ki...

ben fırlama bi çocuktum hep rahat, hep dediğim dedik hep asi ve anarjik:))
kocam mı? ben den beter ki ne beter tüm ailenin yaka silktiği, anneannesinin 11 toruna aynı anda bakarım bu deli gelmesin yeter ki dediği, aşırı zeki ama hiperaktif küçük yaramaz bi erkek!
anne deli, baba hiperaktif :) hal böyle olunca da nehir i tahmin edebilirsiniz heralde
obereeeeeey akıllara zarar kurduğu cümlelere sinirden ve gülmemek için dişlerimi sıkmaktan diş kalmadı ağzımda:D
her şeye kafa tutar ölceğini bilse dediğim dedik, parkta bahçede zerre kadar bize ihtiyacı yok yani bıraksam burdan kendi başına migrosa gidip yoğurt alıp gelecek töbe töbe :)
ha henüz kendisi 3,5 yaşında :))
neyse fazla uzattım ama tanışmış olalım istedim
küçük D ile tanıştığıma çok sevindim sevgiler

Unknown dedi ki...

merhaba Meltem, geldiğine çok sevindim...Sizin nehir ile bizim ki tam kafalar, hadi sizin ki size çekmiş de bizimkini bilemiyorum...Herhalde Allahın sevgili kuluymuşum da,dualarımı kabul etti.

Related Posts with Thumbnails