Pınarcım :)) Kendime hazırlayacağım menüyü oluşturup en kısa zamanda aktaracağım :) Peki ama bir kaç sorum olacak: - kac kisi olacaksınız? - parti tarzında mı olacak yoksa masabaşımı?
ben menü oluşturamayacağım ama hemen en kolay yapılacak bir şeyi yazıvereyim istedim şuraya:
domates ve top mozerallaları dilimliyor, aralarına pesto sos sürüyorsun. asortik bir şekilde tabağa dizip üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber.. hani otellerdeki gibi.. ben çok severim.. hadi bunu da katıverin mönülerinize:)
HEY pINAR İMDADIMA YETİŞTİN YUPPİ:))HARİKA ŞEYLER ÇIKACAĞINA EMİNİM;BİZ DE BİZ DE MASABAŞINDA OLCAĞIZ..MÜSAİT BİR ARA BEN DE SANA BİRŞEYLER KARALAYAYIM:))
fesleğenli patates püresi olsun sofranızda olmaz mı? ya da biberiyeli patates sonra çıtır kızarmış pırasa( kürdan gibi doğranmış pırasaları 30 sn kızartıyorsun hepsi bu) bademli pilav ya da çam fıstıklı yasmin pirinçli pilav
HAHAAA!! çok güldüm pınar çoookkk! harikasın... Zaten sayfa düzenimde yarısı okunuyor yazının, dedim kesin varım ben bu kızlar arasında tıkladım TA taaaa meğer ilk 3te imişim! Var var kafamda yazıp çizeyim - bir misafirleri buyur etmeden,vedasına akşamı genel hatları ile bir düşüneyim, detaylı yazarım söz!"Zaman sadece birazcık zamaaannnn" diye şarkı söyleyerekten uzaklaşıyorum huzurunuzdan:)
1-hazır yufkadan güzel pufıdık bir börek. 2-yanına yogurtlu birşeyler olabilir ya da salata 3-birde tatlı olsun yada yaş pastalardan al en güzelini hadi afiyet bal şeker olsun Pınarcığım :) biliyor musun benim hayatımın her döneminde hep Pınarım olmuştur :)) yakınında olsaydım sana yardım ederdım :))
1-hazır yufkadan güzel pufıdık bir börek. 2-yanına yogurtlu birşeyler olabilir ya da salata 3-birde tatlı olsun yada yaş pastalardan al en güzelini hadi afiyet bal şeker olsun Pınarcığım :) biliyor musun benim hayatımın her döneminde hep Pınarım olmuştur :)) yakınında olsaydım sana yardım ederdım :))
Pınarr bizde evde geçiricez yılbaşını ve bende kara kara düşünmekteyim.. eşim çerkez tavuğu hatrlatıı ondan yapıcaz..bide böle minik trufflar güzel olabilir diyorum..
Selam Pinar, Beni de bu tatlı sohbete kattığın için teşekkürler :) Pek yemek beceremesem de ( o yüzden cok pratik yemekler olacak emin ol :) ) menümü oluşturduktan sonra hemen yazacağım. Ama bu akşam oğlumla yapacağımız dekorasyonu anlatmak isterim hemen :) Renkli kağıtları katlayıp kesip kar taneleri yapacağız ve onları misina ipiyle tavandan aşağıya sarkıtacağız. Oğluma cocuk makası aldım (hani plastik olanlar) onunla kesmeye bayılıyor biz de bu gün salonun bir köşesini kar taneleri köşesi yapacağız. Bu arada mini bir not;sakız gibi yapıştırıp hiç zarar vermeden çıkarılan yapışkanlar var (UHU nun da var) onları kullanacağız. Bir de keçe alıp yemeğe gelecek arkadaşlarıma keçeden küçük çoraplar hazırlayacağım ve isimlerini üstüne yazıp duvara asıp hediyelerini onlara koyacağım. Menüm ise hazır olunca hemen yazacağım :) Sevgiler Sıla - Tombul Peri (şu sıralar daha da tombullaşan Peri :))
Selam Pınar, Sonunda menüm hazır, hadi bakalım yemeğe :) Başlangıç olarak değişik peynir ve salam çeşitleri alacağım şarküteriden. Yanına dün TV de gördüğüm kabak rulolarından yapacağım. Kabak ruloları: Kabakları soymadan ince tam enden kesiyorsun ve hem ön hem arkasını zeytinyağ sürdükten sonra ızgarada (grill kısmında) pişiriyorsun. Sonra onları strip halinde alıp içine tulum peyniri&biraz maydonoz&biraz limon suyu karışımını koyuyorsun, 1-2 yaprak körpe ıspanak ve bir yaprak taze feslegen koyup rulo haline getiriyorsun ve lokmalık atıştırma hazırlıyorsun. Ayrıca yufkalı aşağıdaki atıştırmaları yapacağım; 2 yufkayı, bir kapta 1 paket yemeklik krema ile 2 yumurtayı karıştırarak aralarına bunu sürerek hazırlıyorsun. Bardakta olur kasede olur yuvarlaklar kesiyorsun. İçini yağladığın Muffin kaplarınının içine yufkaları koyuyorsun ve ortasına da peynir koyuyorum beyaz olur kaşar olur farketmez.Sonra yukarısını çevir kapat, kıvırıyorsun ucunu. 180 derecede fırına koy arada git bak fırına kızardıysa tamamdır ;) Ana yemek olarak çok çok kolay rokforlu soslu bonfile. Bonfileleri (eti her zaman eşim yapar :) ) yağsız tavada pişir. Sos için standard beşamel sos hazırla (terayağda un kavur ve topaklanmayacak şekilde azar azar süt ekle) en son ufalanmış rokforu içine kat. Rokfor çok olsun ki tadı beşameli bastırsın ben ayrıca büyük parçalar da bırakıyorum ağıza gelsin diye :) Tatlı olarak da elma tatlısı 6 adet yeşil elma 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tozşeker 1-2 tatlı kaşığı tarçın 3-4 adet karanfil İsteğe göre kurutulmuş meyve parçaları kullanılabilinir. Yapılışı: 1. Elmaların üst kısmını keserek kapak gibi çıkartın.Kabak oyacağı ile ortasını delerek çekirdeklerini çıkartın ve açtığınız deliği genişletin. (Kabuklar kesilmiyor) 2. Borcama aldığınız elmaların içine bolca toz şeker serpin ve kullanacağınız iç malzemenin hepsini elmalara paylaştırın. Üzerine biraz daha toz şeker serpin. 3.180 derece önceden ısıtılmış fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin. 4. Servis yapmadan önce borcamda karamelize olan şekerden üzerine biraz gezdirin. Voilaaaa işte benim pratik menüm de hazır :) Herkese afiyet olsun ve Nice Mutlu Senelereeeee :) Sevgiler Sıla
Pardon yazmayı unuttum, etimin yanında baked potato hazırlayacağım. Onun da çok kolay yolunu gördüm TV de :) Anlaşılacağı üzere en sevdiğim şey yemek programlarını seyretmek. Büyük patateslerden alıyorsunuz kabuklarını bir fırça ile temizliyorsunuz ve yıkıyorsunuz (soymuyorsunuz). Sonra içine bir şiş geçiriyorsunuz (demir şiş olmak zorunda) ve 200dereceye ısıtılmış fırına atıyorsunuz. Demir şiş patatesin içerden de pişmesini sağlıyor bu şekilde daha çabuk pişiyor ve kabukları kıtır kıtır oluyor :) Afiyet olsunnn :) Sıla
İtalyada yılbaşı sofrasında mutlaka yeşil mercümek bulunurmuş, bereketi ve zenginliği getirsin diye, herhalde yeşil yeşil, çil çil paraya benziyor diye diye düşündüm.Benden söylemesi...
23 yorum:
Pınarcım :))
Kendime hazırlayacağım menüyü oluşturup en kısa zamanda aktaracağım :)
Peki ama bir kaç sorum olacak:
- kac kisi olacaksınız?
- parti tarzında mı olacak yoksa masabaşımı?
ben menü oluşturamayacağım ama hemen en kolay yapılacak bir şeyi yazıvereyim istedim şuraya:
domates ve top mozerallaları dilimliyor, aralarına pesto sos sürüyorsun. asortik bir şekilde tabağa dizip üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber..
hani otellerdeki gibi..
ben çok severim..
hadi bunu da katıverin mönülerinize:)
Pınarcığım,muhtemelen biz aileyle gçireceğiz.Masabaşı olacak gibi.Ama sen menunu yaz,ben onu yayınlyayaım..Seninkiler süper oluyor çünkü...))))
Anne müdürüm,bak bunu da yazacağım,süpersiniz....
HEY pINAR İMDADIMA YETİŞTİN YUPPİ:))HARİKA ŞEYLER ÇIKACAĞINA EMİNİM;BİZ DE BİZ DE MASABAŞINDA OLCAĞIZ..MÜSAİT BİR ARA BEN DE SANA BİRŞEYLER KARALAYAYIM:))
bak sen Pınar'cığıma ödev de verirmiş bize yahuu:P:::))
fesleğenli patates püresi olsun sofranızda olmaz mı? ya da biberiyeli patates sonra çıtır kızarmış pırasa( kürdan gibi doğranmış pırasaları 30 sn kızartıyorsun hepsi bu)
bademli pilav ya da çam fıstıklı yasmin pirinçli pilav
aklıma ilk gelenler .)
fotograf cok guzel
kereviz salatası. dereotuyla süslenince hoş bir sunumu olur. hem de yararlı, sebze işte :)
HAHAAA!! çok güldüm pınar çoookkk! harikasın... Zaten sayfa düzenimde yarısı okunuyor yazının, dedim kesin varım ben bu kızlar arasında tıkladım TA taaaa meğer ilk 3te imişim! Var var kafamda yazıp çizeyim - bir misafirleri buyur etmeden,vedasına akşamı genel hatları ile bir düşüneyim, detaylı yazarım söz!"Zaman sadece birazcık zamaaannnn" diye şarkı söyleyerekten uzaklaşıyorum huzurunuzdan:)
1-hazır yufkadan güzel pufıdık bir börek.
2-yanına yogurtlu birşeyler olabilir ya da salata
3-birde tatlı olsun yada yaş pastalardan al en güzelini
hadi afiyet bal şeker olsun Pınarcığım :)
biliyor musun benim hayatımın her döneminde hep Pınarım olmuştur :))
yakınında olsaydım sana yardım ederdım :))
1-hazır yufkadan güzel pufıdık bir börek.
2-yanına yogurtlu birşeyler olabilir ya da salata
3-birde tatlı olsun yada yaş pastalardan al en güzelini
hadi afiyet bal şeker olsun Pınarcığım :)
biliyor musun benim hayatımın her döneminde hep Pınarım olmuştur :))
yakınında olsaydım sana yardım ederdım :))
Pınarr bizde evde geçiricez yılbaşını ve bende kara kara düşünmekteyim..
eşim çerkez tavuğu hatrlatıı ondan yapıcaz..bide böle minik trufflar güzel olabilir diyorum..
Dijlem,hadi bakalım.4 gözle bekliyorum..:))
Chileğim,aaa ama lütfen ,tembellik yok..:)))
Lavanta bahçem,hımm güzel tarifler..Galiba sende Remiz var,yanılıyor muyum?
Zeyneep,çok teşekkür ederim.
Elif,ayy ben eskiden kerevizi hiç sevmezdim,şimdi seviyorum..Tamam bunu da yazdık...
Özgeeeee,vallahi senin menunü özellikle bekliyorum..
Burcuuuu,ahhh keşke..:)))Olsun uzaktan bile yetişiyorsun bak..:)))
Zeyneğciğim,annem çok güzel çerkes tavuğu yapar...Ondan bekliyorum ben..:)))
Selam Pinar,
Beni de bu tatlı sohbete kattığın için teşekkürler :)
Pek yemek beceremesem de ( o yüzden cok pratik yemekler olacak emin ol :) ) menümü oluşturduktan sonra hemen yazacağım.
Ama bu akşam oğlumla yapacağımız dekorasyonu anlatmak isterim hemen :) Renkli kağıtları katlayıp kesip kar taneleri yapacağız ve onları misina ipiyle tavandan aşağıya sarkıtacağız. Oğluma cocuk makası aldım (hani plastik olanlar) onunla kesmeye bayılıyor biz de bu gün salonun bir köşesini kar taneleri köşesi yapacağız. Bu arada mini bir not;sakız gibi yapıştırıp hiç zarar vermeden çıkarılan yapışkanlar var (UHU nun da var) onları kullanacağız. Bir de keçe alıp yemeğe gelecek arkadaşlarıma keçeden küçük çoraplar hazırlayacağım ve isimlerini üstüne yazıp duvara asıp hediyelerini onlara koyacağım.
Menüm ise hazır olunca hemen yazacağım :)
Sevgiler
Sıla - Tombul Peri (şu sıralar daha da tombullaşan Peri :))
1- kestaneli pilav
2-yoğurtlu,soslu karnabahar salatası
3-çikolatalı sufle veya truff
et olarak ben bu sene hindi ya da tavuk yapmıycam.bademli rosto yapmayı düşünüyorum.enfes birşey...
Teslimin için başarılar diliyorum Pınarcım. Cuma günü yolun düşerse bloguma bekliyorum, ödülünü alman için :)
Sıla,çok tatlısın..+ gözle bekliyorum menunu..Bu arada fikirlerin de süper..Uzun uzun yazmışsın,teşekkürler...
Oyaaa,hoşgeldin..BAdemli rosto mu dedin?Kulağa pek hoş geldi...)))
Handecim,ödülüm aldım çok teşekkür ederim...:))
Öpüyorum seni...
Selam Pınar,
Sonunda menüm hazır, hadi bakalım yemeğe :)
Başlangıç olarak değişik peynir ve salam çeşitleri alacağım şarküteriden. Yanına dün TV de gördüğüm kabak rulolarından yapacağım.
Kabak ruloları: Kabakları soymadan ince tam enden kesiyorsun ve hem ön hem arkasını zeytinyağ sürdükten sonra ızgarada (grill kısmında) pişiriyorsun. Sonra onları strip halinde alıp içine tulum peyniri&biraz maydonoz&biraz limon suyu karışımını koyuyorsun, 1-2 yaprak körpe ıspanak ve bir yaprak taze feslegen koyup rulo haline getiriyorsun ve lokmalık atıştırma hazırlıyorsun.
Ayrıca yufkalı aşağıdaki atıştırmaları yapacağım;
2 yufkayı, bir kapta 1 paket yemeklik krema ile 2 yumurtayı karıştırarak aralarına bunu sürerek hazırlıyorsun. Bardakta olur kasede olur yuvarlaklar kesiyorsun. İçini yağladığın Muffin kaplarınının içine yufkaları koyuyorsun ve ortasına da peynir koyuyorum beyaz olur kaşar olur farketmez.Sonra yukarısını çevir kapat, kıvırıyorsun ucunu. 180 derecede fırına koy arada git bak fırına kızardıysa tamamdır ;)
Ana yemek olarak çok çok kolay rokforlu soslu bonfile.
Bonfileleri (eti her zaman eşim yapar :) ) yağsız tavada pişir. Sos için standard beşamel sos hazırla (terayağda un kavur ve topaklanmayacak şekilde azar azar süt ekle) en son ufalanmış rokforu içine kat. Rokfor çok olsun ki tadı beşameli bastırsın ben ayrıca büyük parçalar da bırakıyorum ağıza gelsin diye :)
Tatlı olarak da elma tatlısı
6 adet yeşil elma
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tozşeker
1-2 tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet karanfil
İsteğe göre kurutulmuş meyve parçaları kullanılabilinir.
Yapılışı:
1. Elmaların üst kısmını keserek kapak gibi çıkartın.Kabak oyacağı ile ortasını delerek çekirdeklerini çıkartın ve açtığınız deliği genişletin. (Kabuklar kesilmiyor)
2. Borcama aldığınız elmaların içine bolca toz şeker serpin ve kullanacağınız iç malzemenin hepsini elmalara paylaştırın. Üzerine biraz daha toz şeker serpin.
3.180 derece önceden ısıtılmış fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin.
4. Servis yapmadan önce borcamda karamelize olan şekerden üzerine biraz gezdirin.
Voilaaaa işte benim pratik menüm de hazır :)
Herkese afiyet olsun ve Nice Mutlu Senelereeeee :)
Sevgiler
Sıla
Pardon yazmayı unuttum, etimin yanında baked potato hazırlayacağım. Onun da çok kolay yolunu gördüm TV de :) Anlaşılacağı üzere en sevdiğim şey yemek programlarını seyretmek. Büyük patateslerden alıyorsunuz kabuklarını bir fırça ile temizliyorsunuz ve yıkıyorsunuz (soymuyorsunuz). Sonra içine bir şiş geçiriyorsunuz (demir şiş olmak zorunda) ve 200dereceye ısıtılmış fırına atıyorsunuz. Demir şiş patatesin içerden de pişmesini sağlıyor bu şekilde daha çabuk pişiyor ve kabukları kıtır kıtır oluyor :)
Afiyet olsunnn :)
Sıla
Sılacığım,süpersinn....
Ayyy çok hoşuma gitti,uzun uzun yazmışsın..
Ben de toparlayıp yayınlayacağım...)))))))))))
Merakla ve keyifle bekliyor olacağım :)
Pınar'cığım, menü detayları için seni bloguma davet ediyorum :))))
İtalyada yılbaşı sofrasında mutlaka yeşil mercümek bulunurmuş, bereketi ve zenginliği getirsin diye, herhalde yeşil yeşil, çil çil paraya benziyor diye diye düşündüm.Benden söylemesi...
Yorum Gönder